fbpx
2023-07-04 Rickard Lundberg (fd Henley)

Så lyfter du annonsaffären: sju framgångsrika strategier

I dagens snabbrörliga medievärld är annonsförsäljning en avgörande faktor för tidningar och tidskrifters överlevnad. Men med en minst sagt utmanande annonsmarknad och en kärv ekonomi kan det vara utmanande att locka till sig annonsörer och upprätthålla intäkterna. Här är Björn Lorentzis tips för att lyckas med annonsförsäljningen även under tuffa ekonomiska tider.
Kontakta Björn om du vill ha ett förutsättningslöst möte för att öka dina annonsintäkter!

Björn Lorentzi


bjorn.lorentzi@media720.se

Var nära dina annonssäljare
Oavsett om du har anställda säljare eller om du har annonsförsäljningen via ett säljbolag måste du vara nära. Du måste förstå dem och deras utmaningar, utbilda dem löpande på målgruppen och vad som intresserar dem. Kravställ och var deras bästa hejaklack. För att kunna vara just det måste du så klart kunna en del om hur annonsförsäljning fungerar.

Förstå dina annonsörers behov:
För att kunna locka annonsörer i en nedåtgående marknad är det viktigt att du förstår deras behov och mål. Ta dig tid att forska och analysera deras bransch, målgrupp och konkurrenter. Ju bättre du förstår dem, desto mer effektiva kommer dina försäljningsargument att vara. Anpassa dina annonslösningar för att ge dem mervärde och hjälp dem att nå sina specifika mål.

Erbjud kreativa annonslösningar:
För att sticka ut i konkurrensen kan du behöva erbjuda innovativa annonslösningar. Tänk utanför boxen och kom med idéer som sticker ut. Det kan vara allt från specialutgåvor och temabilagor till digitala marknadsföringspaket och evenemangssponsring. Genom att erbjuda unika och anpassade annonsalternativ kan du öka attraktiviteten för potentiella annonsörer.

Bygg starka relationer:
Fokusera på att bygga starka och långsiktiga relationer med befintliga och potentiella annonsörer. Ta reda på deras specifika behov och håll dem uppdaterade om trender och möjligheter inom branschen. Genom att vara en pålitlig partner och lyssna på deras feedback skapar du förtroende och ökar chansen för upprepade affärer.

Differentiera din produkt/publikation:
Se till att differentiera din publikation genom att erbjuda något unikt och värdefullt för läsarna. Din tidning/tidskrift ska erbjuda relevant och engagerande innehåll som lockar både läsare och annonsörer. Genom att bygga en engagerad publik kan du attrahera annonsörer som vill nå precis dem.

Ha en stark digital närvaro:
Var närvarande på de plattformar där publiken finns. Utveckla en digital strategi för att komplettera din tryckta publikation som både har en välfungerande och användarvänlig webbplats och andra kanaler som sociala medier-konton och liknande, där annonsörer kan nå din publik. Erbjud olika annonsalternativ, som banners, native ads och sponsrat innehåll.

Analysera och mät resultat:
Följ upp dina annonskampanjer, analysera resultaten och dela dina insikter med annonsköparna. Genom att mäta och utvärdera effektiviteten, till exempel genom konverteringar, kan du identifiera vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras. Använd dig av verktyg för att samla data om annonsprestanda, klickfrekvenser och konverteringar. Anpassa och justera dina säljstrategier baserat på data för att maximera resultatet för både annonsörer och din egen publikation.

Hur går din annonsförsäljning?

Boka in en tid med någon av våra konsulter för att förutsättningslöst se hur vi kan hjälpa till med både försäljning och innehållsarbetet.

Björn Lorentzi

0733-44 13 30 bjorn.lorentzi@media720.se