fbpx
2023-11-09 Rickard Lundberg (fd Henley)

"Hellre mentorskap än ledarskapsutbildning"

När Linda Norr kom tillbaka till Ticketmaster från mammaledigheten blev hon erbjuden jobbet som säljchef. Hennes chef paketerade erbjudandet med en mentor.

Linda Norr är idag säljchef på Ticketmaster

Linda Norr var key account manager när hon gick på mammaledighet. När hon kom tillbaka fick hon erbjudandet om att bli säljchef, och Lindas chef satte ihop henne med mentorn Kenny Hallberg från 720-gruppen för att hjälpa henne in i rollen.

– Det var helt avgörande för mitt ledarskap, Kenny kom med värdefulla perspektivskiften och fick mig att förstå vad som krävdes av mig i rollen. Han lägger aldrig orden i munnen på mig utan får mig att formulera vägen framåt så att jag bottnar i den själv.

Det är inte helt ovanligt att det första chefsuppdraget är att leda personer man tidigare varit kollega med. Så var det även för Linda.

– Jag hade en inställning från start att försöka göra alla happy, men det är ju inte att vara chef. Kenny hjälpte mig att bli tydligare med kraven och hur jag ville leda verksamheten framåt.

Vad är det som du får ut mest av att ha en mentor i ditt ledarskap?

– Det är framförallt bra att få in ett annat perspektiv när man själv är stressad och inte hinner lyfta blicken.

Men det är inte bara att luta sig tillbaka och tänka att mentorn löser saker. Jobbet ska göras också.

– Passen med Kenny är verkligen värdefulla, men jag är ärligt sagt helt slut efter en sittning. Han utmanar mig rejält och hjälper mig, som är otålig och vill springa snabbt framåt, att sakta ner, kommunicera bättre och få alla med på resan.

Jag väljer mentorskap framför utbildning alla dagar i veckan. Samtalen handlar om det jag står inför och blir därför direkt kopplat till verkligheten.

Vad är det du framförallt tar med dig efter samtalet?

– Jag blir rustad i allt från att hantera svåra samtal till olika sätt att bygga teamkänslan.