fbpx
Lönsamt för bolaget!
Bra för dig!
Lönsamt för bolaget!
Bra för dig!
Missing image

Coaching och mentorskap

Att ständigt utvecklas är helt nödvändigt. Ska vi få en lång och bra karriär som chefer bör vi fundera på hur vi själva utvecklas.

Vem bollar du med?

En klar nackdel som chef är att vi ofta inte har någon att bolla med. Vare sig vår egen utveckling eller strategiska beslut för bolaget. Det är inte vare sig enkelt eller praktiskt till nytta att öppna sig för sin chef eller medlemmarna i ditt team.

Fram till chefspositionen har vår karriär ofta kantats av utbildningar och förhoppningsvis chefer som har hjälp oss att utvecklas. Precis som ungdomar inom idrotten där det är helt naturligt att lyssna till kloka råd från sin tränare. Men ofta förvinner detta när vi blir chef och vi tror att vi klarar det själva – vi har ju nått så långt.

Så vad bör göras?

Låt oss hitta någon du kan träffa ett par timmar i månaden. Det räcker långt att kunna bolla både sin egen situation och bolagets. Antingen sitter du själv med frågorna, som du kan skicka till din coach några dagar innan varje möte. Eller så låter du din coach utmana dig med frågor. Ofta kan det variera i perioder.

Normalt håller ni på under ett år. Efter det har du tankat av din coach på idéer och du kan antingen byta person eller klara dig utan ett tag.

På Media720 är vi alla erfarna chefer inom våra respektive specialistområden. Därför jobbar vi ofta som coacher och mentorer.

Vågar du utmana dig själv?

Slå en signal så hittar vi en bra coach till dig. Som passar dina behov och dig som person.